Află chiar aici toate informațiile de care ai nevoie, dacă ești interesat de investiții în energie verde!

Te gândești serios să investești într-un domeniu aflat în plină expansiune, datorită multiplelor avantaje pe care le oferă? Vrei să contribui la îmbunătățirea calității vieții din comunitatea ta și, în același timp, să construiești o afacere profitabilă?

Dacă răspunsul tău este „da”, ești în locul potrivit! În rândurile de mai jos, vei găsi toate informațiile de care ai nevoie despre investitii energie verde W4energy, pentru a lua decizii informate și a te alătura unei mișcări globale sustenabile.

Investitii energie verde, investiții inteligente în viitor și pentru viitor

Investind în energia verde va însemna să aloci resurse în scopul dezvoltării și implementării surselor de energie regenerabilă prietenoase cu mediul. Combustibilii folisi sunt o resursă finită, care poluează și care nu este sustenabilă pe termen lung, iar dacă tu vei decide să investești în trecerea către un sistem energetic sustenabil, practic vei reduce dependența de comunstibilii fosili.

Tipuri de investiții în energia verde

În prezent, energia verde se regăsește în principalele tipuri de energii , iar investiția în acestea nu vine decât cu avantaje pentru investitori, dar și pentru consumatori și chiar în general, pentru întreaga comunitate locală.  Așadar, energia verde este de mai multe feluri:

 • energia solară: fie prin panouri fotovoltaice, fie prin sisteme solare termice;
 • energia eoliană– prin parcuri eoliene onshore și prin parcuri eoliene offshore;
 • energia hidroelectrică: prin microhidrocentrale sau centrale mari care folosesc energia apei pentru a genera electricitate;
 • energia geotermală: prin centrale geotermale și pompe de căldură geotermale, generând sisteme pentru încălzirea și răcirea clădirilor;
 • bioenergia:  prin biomasă, producând energie din materiale organise și prin biogaz, generând gaz metan prin descompunerea unor materiale organice în medii controlate.

Parcuri fotovoltaice, energia electrică a viitorului

Parcurile fotovoltaice sunt instalații mari de panouri solare fotovoltaice. Utilizarea acestora are scopul de a genera energie electrică la scară industrială. Dacă vrei să investești într-un astfel de parc, trebuie neapărat să știi că vei avea nevoie de un teren mare, într-o poziție foarte bună. Doar în acest fel vei contribui semnificativ la producția de energie locală regenerabilă.

Componentele unui parc fotovoltaic

Înafară de studiul de fezabilitate al terenului, de luarea la cunoștință a tuturor reglementărilor în domeniu și a calculelor inițiale, vei avea nevoie să investești în componentele necesare unui oarc fotovoltaic:

 • panouri solare fotovoltaice: au rolul de a transforma energia solară în energie electrică prin efectul fotovoltaic;
 • invertoare: convertesc curentul continuu general de panourile solare în curent alternativ, care poate fi utilizat în rețeaua electrică;
 • structuri de montaj: suporturi pentru panourile solare, care le asigură stabilitatea și unghiul optim de expunere la soare;
 • sisteme de monitorizare și control: echipamente pentru monitorizarea performanței și gestionarea operării parcului;
 • cabluri și conexiuni: sisteme de cablare pentru transportul energiei electrice de la panouri la invertoare și la punctele de conexiune în rețea;
 • transformatoare: convertesc tensiunea electrică la nivelurile necesare pentru integrara în rețea.

Câștigurile pe termen lung

La un calcul, vei descoperi că această investiție poate fi foarte mare, și este posibil să ai nevoie de surse de finanțare externă sau de asociați. Te întrebi cum vei câștiga dintr-o astfel de afacere pe termen lung? Explicația este destul de simplă – chiar dacă investiția inițială este foarte mare, costurile pentru întreținere vor fi mult mai mici, iar tu vei putea capta energie și a o transmite în rețea către utilizatorii local, chiar la un preț mult mai bun față de prețurile surselor de energie tradiționale. Astfel, pe termen lung vei avea un câștig constant și sigur, multiplicat de multitudinea de clienți care vor fi, de asemenea, mulțumiți, deoarece vor plăti facturi mult mai mici.

W4energy.com este locul potrivit pentru tine, deoarece chiar aici vei descoperi o echipă cu o experiență de peste 25 de ani, gata să îți vină în ajutor! Folosește datele de contact de mai jos și află tot ce vrei să știi despre parcuri solare, și alege să investești în cele mai bune sisteme prezente pe piață în prezent!

Date de contact:

E-mail:office@w4energy.com

Telefon: 0725 372 184

Previous post Reprezentanta UNESCO, Doamna Gabriela Gabor, prezentă la cea de-a XXIV-a ediție a CONIL Fest, organizat de Asociația CONIL
Photo 1 Logo 2 Strategy Next post Cum să construiești un brand de succes de la zero