Află de ce merită să investești în hidroizolații cu membrană bituminoasă

Ploaia și zăpada sunt 2 dintre cele mai importante elemente de care Pământul are nevoie, însă, în același timp, se pot transforma foarte ușor și în dușmanii clădirilor, dacă nu le ții la distanță cu ajutorul unor materiale special concepute în acest sens.

Una dintre soluțiile spre care te poți orienta este aceea de a investi în hidroizolatii membrana bituminoasa: https://www.hidroizolații-terase.ro/hidroizolatii-membrane-bituminoase/. Este vorba despre materiale eficiente, cu o durată de viață de până la 30 de ani, care se aplică, de regulă, prin tehnica lipirii la cald și despre care poți afla mai multe detalii din rândurile de mai jos!

Unde poți să aplici hidroizolatii membrana bituminoasa?

Având în vedere că membrana bituminoasă este un produs versatil și ușor de încorporat în numeroase tipuri de clădiri, o poți alege pentru izolarea:

 • clădirilor rezidențiale;
 • clădirilor comerciale (magazine, centre comerciale, spații expoziționale);
 • clădiri de birouri;
 • hale și depozite.

În ceea ce privește zonele propriu-zise, de la nivelul unei clădiri, unde este indicat să aplici membrana bituminoasă, trebuie să iei în calcul cu precădere zonele expuse foarte mult la umiditatea ce provine fie din ploile abundente, fie din topirea zăpezii sau chiar de la nivelul pânzei freatice:

 • băi;
 • bucătării;
 • pereți;
 • acoperișuri;
 • fundații;
 • piscine;
 • subsoluri.

Toate zonele anterior menționate trebuie protejate foarte bine, întrucât sunt predispuse dezvoltării igrasiei și a mucegaiului, în lipsa unei hidroizolații de calitate.

Montaj facil

Imediat ce ai identificat spațiile de la nivelul unei clădiri, pe care vrei să le izolezi, poți apela cu încredere la o echipă de experți, care să vină la fața locului, pentru a  se ocupa de montajul propriu-zis. Despre membrana bituminoasă trebuie să știi că se găsește în magazinele de specialitate sub forma unor suluri cu o greutate relativ mică, fiind ușor de mânuit. Cât despre instalarea propriu-zisă, ea se face cu ajutorul unei tehnici moderne, de lipire la cald, asigurându-ți astfel rezultate excelente. Atunci când hidroizolația este gata, ea acționează ca o barieră eficientă între mediul exterior și cel interior.

Previi deteriorarea structurii clădirii

Prin modul în care este concepută, membrana bituminoasă te ajută să previi dezvoltarea igrasiei și a mucegaiului, dar și deteriorarea acoperișului, respectiv a pereților ori a fundației unei clădiri. Astfel, în timp, eviți costuri semnificative, pe care altfel le-ai investi în reparații complicate și anevoioase. De asemenea, ia în considerare și faptul că membrana bituminoasă rezistă foarte bine până la 30 de ani, timp în care nu trebuie să îți faci griji din cauza umidității.

Flexibilitate sporită

Printre motivele pentru care membrana bituminoasă merită atenția ta se numără și faptul că acest material este unul extrem de flexibil. Mai exact, o poți utiliza indiferent de condițiile climatice specifice zonei în care locuiești, dar și pe acoperișuri cu diferite forme și înclinații. De asemenea, membrana se dilată și se contractă, în funcție de temperatura cu care intră în contact, însă fără a se deteriora, ci dimpotrivă: rămâne la fel de eficientă în orice anotimp.

Rezistă la foc

Nu în ultimul rând, este bine să știi că membrana bituminoasă, în comparație cu alte produse de pe piață, rezistă extrem de bine în prezența focului. Mai exact, în timpul unui incendiu acționează ca un scut, protejând interiorul de flăcări.

În momentul în care decizi să îți protejezi imobilul cu ajutorul unei hidroizolații de calitate, poți să comanzi direct de pe Internet mateialele de care ai nevoie. În acest sens, Hidroizolații-terase.roîți stă mereu la dispoziție. De aici poți comanda hidroizolatii lichide, precum și hidroizolații eficiente din PVC ori membrane bituminoase de top!

Previous post Uleiul uzat dat la reciclat poate fi convertit într-un act de caritate
Next post Beneficiile și riscurile investițiilor în obligațiuni de stat: Ce trebuie să știi