Masurile prin care o firma moderna reuseste sa faca economie de resurse

In viata oricarui business, resursele reprezinta un element deosebit de important. Acest lucru este valabil deoarece, in general, ele au caracter limitat. Fie ca vorbim despre componenta umana sau despre resurse energetice, acestea nu sunt nelimitate si trebuie gestionate cu deosebita atentie, astfel incat activitatea firmei sa fie una cat mai eficienta si productiva.

Din fericire, risipa de resurse este descurajata la nivel de societate in prezent, iar autoritatile au impus reguli prin care sa se asigure ca aceasta este evitata pe cat de mult posibil. Pe langa reguli, exista si masuri pe care firmele le pot lua din proprie initiativa pentru a economisi si pentru a gestiona resursele intr-o maniera mai profitabila.

Metode pentru eficientizarea consumului resurselor

Exista doua motive majore pentru care o firma trebuie sa ia in calcul toate modalitatile prin care ar putea sa gestioneze in mod eficient resursele la care are acces. In primul rand, este vorba despre sporirea sanselor de a inregistra profituri. In al doilea rand, resursele ar trebui tratate cu grija din ratiuni ecologice, evident. Iata ce masuri pot fi implementate.

Masuri de eficienta energetica – din acest punct de vedere, exista chiar anumite obligatii pe care firmele din Romania care consuma o cantitate de energie mai mare de 1000 de tone echivalent petrol pe an le au. Conform legii 121 din 2014, aceste companii trebuie sa efectueze, la fiecare patru ani, un audit energetic industrial.

In baza acestei analize care poate fi efectuata doar de catre persoane fizice sau juridice autorizate de catre ANRE in acest sens, vor rezulta masuri prin care consumul de curent electric si energie termica poate fi eficientizat. 

Reciclarea deseurilor – programele de reciclare a deseurilor sunt foarte importante, inclusiv la nivel de business. Deseurile care au capacitatea de a fi reciclate se pot transforma in resurse diferite, care pot contribui la activitatea firmei. Un exemplu bun in acest sens este transformarea resturilor vegetale in compost.

Eficientizarea stocurilor – in cazul firmelor care desfasoara activitati de productie, catering sau care comercializeaza alimente, este important ca stocurile alcatuite sa fie conforme cu nevoia existenta in activitatea companiei. Astfel, este evitata risipa care provoaca irosirea resurselor, dar si costuri nejustificate pentru firma.

Alcatuirea unei organigrame corecte – resursele umane trebuie sa fie tratate in mod corect, atat din punct de vedere al raportului dintre firma si personal, cat si din perspectiva necesarului existent la nivelul companiei. Concret, este recomandat ca orice firma sa activeze in baza unei organigrame, astfel incat sa se limiteze la angajatii care aduc un aport consistent in cadrul activitatii sale.

La Elsaco ESCO ai posibilitatea de a gasi profesionisti din domeniul energiei, autorizati de catre ANRE pentru a efectua procesul de audit energetic industrial. Aceasta analiza se efectueaza rapid si simplu, fara complicatii si fara eforturi necesare din partea ta, ca manager al companiei. 

Tot ce trebuie sa faci este sa iei legatura cu firma specializata si sa oferi statisticile de consum pe ultimii trei ani. De asemenea, va trebui sa primesti vizita unui inginer care va analiza situatia sediului firmei tale. Rapid, simplu, fara efort din partea ta, dar cu eficienta maxima!

Previous post TOP 5 afectiuni pentru care poti folosi un gel pentru aticulatii
Next post Afla cum sa faci cele mai bune cadouri pentru femei!