Raiul Branduselor, asezat la hotarul dintre Prahova si Dambovita

Platoul Padina – Peștera reprezintă una dintre cele mai apreciate și pitorești zone din Munții Bucegi, fiind vizitată anual de zeci de mii de turiști.

Arealul, presărat cu poieni minunate, dar și codri adânci, se remarcă prin cele mai spectaculoase peisaje, datorită versanților înalți, a pantelor abrupte și a diversității de culori, Munții Bucegi fiind cei mai vizitați munți din România. Zona Padina, cumva la hotarul dintre judeţul Dâmboviţa și județul Prahova a fost declarată staţiune de interes naţional în martie 2018 şi este amplasată integral într-un parc natural. Este unica din ţară.

Din fericire, a rămas singura zonă turistică încă neatinstă investiții financiare, deşi turiştii se înmulţesc de la an la an.

 Și… iată, primăvara când npmeții se topesc, plaiul înalt de aici primeșete binecuvântarea brândușelor care paraici precumzîne în miniatură, dar atât de fermecătoare…

 Cabana Padina este situată la o altitudine de 1525 m.

Foto: Gheorghe Parascheva Manuela / România Turistică

Articolul Raiul Branduselor, asezat la hotarul dintre Prahova si Dambovita a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

Previous post Ce este histeroscopia instmocelului și când este necesară?
Next post Romania, detronata de Bulgaria din prima pozitie in Uniunea Europeana la un capitol sumbru: mortalitatea infantila