Tion
Tion

Tion

Stiri Timis – tion.ro – Timișoara, Banat, stiri online Timis, stiri pe surse Timisoara, stirile orei Timis.

Statistici web: tion.ro

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat joi, 16 septembrie, hotărârea care prevede obligativitatea prezentării certificatului verde pentru cei care vor să meargă la nunți, restaurante, cinematografe, săli de fitness, evenimente sportive sau spectacole, în localitățile unde rata de infectare cu Covid-19 este între 3 și 6 la mia de locuitori. Decizia finală urmează să fie luată de Guvernul României.
Specialiștii de la Spitalul „Victor Babeș” prezintă informații despre tratamentul și simptomele hepatitei, boală infecțioasă care are transmitere mare. Cele mai frecvente sunt hepatitele A, B, C și D, cauzate de virusuri hepatice.
„Timișoara, ieșim la curățenie de Ziua Națională a Curățeniei!”, spun cei de la ADID Timiș. Sâmbătă, sunteți așteptați în număr cât mai mare la o acțiune de ecologizare prin cartierele orașului. Se vor colecta deșeurile aruncate la întâmplare de cetățenii care nu respectă natura și se vor împărți materiale informative cu privire la colectarea separată.
La Timișoara, malurile Begăi vor fi și mai animate timp de trei zile. Spectacole, concerte și tradiționala cursă a rățuștelor sunt incluse în programul Bega Bulevard, eveniment care se va desfășura începând de vineri, 17 septembrie, până duminică. Vă prezentăm programul complet al evenimentului.
Vladimir Putin este în autoizolare, după ce zeci de persoane din anturajul său au fost confirmate cu Covid-19.
Primăria Municipiului Timișoara anunță eliberarea atestatelor de administratori condominii pentru persoanele fizice care au depus dosare conforme cu cerințele Legii 196/2018 până în 6 septembrie.
Șeful DSU, Raed Arafat, consideră că în România trebuie să se implementeze fie vaccinarea obligatorie, fie „în cel mai rău caz testarea obligatorie cel puțin o dată pe săptămână”. Medicii, profesorii și militarii sunt categoriile care ar putea fi obligate curând să se vaccineze sau să se testeze săptămânal pe banii lor.
Doar 10 consilieri USR-PLUS au fost de acord cu mandatarea Consiliului de Administrație (CA), pentru începerea procedurii de demitere a celui care conduce Horticultura – Andrei Drăgilă, deși, explică și avocații, nu era nevoie de acest vot, în condițiile în care Consiliul de Administrație (CA) a fost deja mandatat de Adunarea Generală a Asociațiilor (AGA) să ia decizii legate de societate. Avocatul Roxana Iliescu, consilier local Pro România, explică, pe lege, această „speță”, „conform Art. 143^1 alin. 4 din Legea 31/1990 actualizată:(…) (4) Directorii pot fi revocați oricând de către consiliul de administrație. În cazul în care revocarea survine fără justă cauză, directorul în cauză este îndreptățit la plata unor daune-interese”. UPDATE. Punctul de vedere al Consiliului de Administrație al SC Horticutura SA 
Aproape 30 de kilometri asfaltați și refăcuți este bilanțul de pe drumurile județene, în 2021, conform CJ Timiș. Tot anul acesta vor mai urma intervenții pe alți 16 kilometri de drum județean, pentru care s-au alocat fonduri de 16 milioane de lei.
Sâmbăta aceasta sunteți așteptați la Muzeul Satului Bănățean la o serie de evenimente dedicate întregii familii. Puteți admira parada moto sau participa la cea de-a VI-a ediție a Verandei Literare, la hambarul de lângă lac. Sunt pregătite și spectacole pentru copii și cursuri de prim ajutor moto, prezentate de ISU Timiș.