MISTERUL ATLANTIDEI documentar RO

MISTERUL ATLANTIDEI – documentar RO

MISTERUL ATLANTIDEI – documentar ROPlante Verzi – pepiniera plante verzi tot anul, situata in Branistari, jud Giurgiu, aproape de Bucuresti, va ofera o gama variata de plante ornamentale pentru amenajari gradini si curti: tuia, ienupar, arbori, arbusti, gard viu, lemn cainesc, etc. Telefon/WhatsApp 0724 746 148
Nu există un mister mai mare în lume decât cel legat de existența Atlantidei. Mulți învățați și oameni de știință au căutat și încă se află în căutarea Atlantidei. Și totuși nu s-au găsit până acum dovezi fizice clare precum că acest mitic continent ar fi existat vreodată. Dar, fascinaţia în legătură cu Atlantida e încă mare: ce-o face a fi atât de specială?
Povestea Atlantidei este bine cunoscută. În timpul antichităţii, grecul Solon a auzit de Atlantida de la un preot egiptean, atunci când a vizitat Sais-ul. Preotul nu l-a informat doar despre Atlantida, ci şi despre marile dezastre care lovesc planeta noastră în mod periodic, unul din aceste dezastre ducând la dispariţia Atlantidei. Preotul egiptean i-a mai spus că Atlantida se află dincolo de “Stâlpii lui Hercules”, numele Gilbratar-ului în timpurile vechi. Aceasta înseamnă că putem localiza Atlantida undeva în oceanul Atlantic. Solon a adus cu el cunoştinţele învăţate în Egipt şi i le-a spus unui bărbat pe nume Dropides, iar acesta, la rândul său, i le-a spus nepotului său, pe nume Critias. Acesta spune povestea într-o discuţie publică, la care a participat mai mulţi învăţaţi, printre care şi celebrul Platon, de la care, din lucrările sale scrise, am învăţat legenda Atlantidei.
Preotul egiptean i-a mai spus lui Solon că atlanţii se aflau în posesia unei tehnologii extrem de avansate şi că ei nu se temeau de moarte, ceea ce înseamnă fie că ei erau imortali, fie ei cunoşteau destule despre “viaţa de apoi” pentru a nu se teme. Şi, încă o dată, preotul egiptean i-a spus lui Solon că Atlantida “a dispărut”, deci “nu a fost distrusă”. O nuanţă extrem de importantă.
Şi elenii vorbeau de existenţa continentului “Aea”, un alt nume pentru Atlantida Interesant e faptul că elenii (cum erau cunoscuţi grecii din timpurile vechi) ştiau despre un loc în Oceanul Atlantic denumit Aea. În acest loc, se spune că Soarele se afla întotdeauna în centrul cerului, iar locuitorii lui Aea nu le era frică de moarte. Se poate trage de aici concluzia că Aea din legendele elenilor era acelaşi lucru cu Atlantida egiptenilor…
Atlantinda, orasul pomenit prima data in scrierile lui Platon, a starnit mereu imaginatia oamenilor. Unii cred ca se afla in Oceanul Atlantic, altii in Marea Mediterana sau chiar in Marea Neagra sau Marea Baltica. Potrivit legendei, insula, care avea o forma circulara, s-a scufundat in mare in urma unui cataclism „care a durat o zi si o noapte”, iar civilizatia infloritoare care se dezvoltase aici a disparut.

In anul 2009, o imaginea ciudata a unui oras scufundat sub oceanul Atlantic, publicata de Google Earth, a alimentat imaginatia celor care cred in existenta Atlantidei. Noul sistem folosit de Google, numit batimetrie, este furnizat in colaborare cu mai multe institute de specialitate. In prezent, Google Ocean acopera aproximativ 15% din suprafata oceanelor si marilor lumii.

SURSA: lovendal.ro / YouTube / dublaj Ro: Sandu GruiaAmenajare Curte – firma din Bucuresti presteaza servicii de amenajare curte, alei, pardoseli, mobilier gradina, plante ornamentale, gazon, gard viu, arbori si arbusti, asfaltari, betoane si alte servicii asemanatoare in Bucuresti si imprejurimi. Telefon/WhatsApp 0737 230 230