Lumea dupa pandemie

Lumea după pandemie

Lumea după pandemieAsfalt Rece – firma distribuie in toata Romania asfalt rece vrac, la sac, pret excelent pe tona de asfalt rece. Telefon/WhatsApp 0736 14 10 45
Fraților, un lucru e clar: până să ne cotrobăie covidul prin cotloane, noi ăștia mulți – norodul- nu știam cu ce se mănâncă o pandemie. Între timp am căpătat mult prea multă experiență. Eu unul am trăit aproape un an în balconul meu de doi metri pătrați, cu ochii înfipți în blocul vecin poate-poate își udă ăla planta. Un lucru e clar: indiferent ce se întâmplă cu covid-19, alte pandemii vor urma. Citându-l pe Fareed Zakaria care-l citează pe Lenin:
„Se spune că Lenin ar fi afirmat cândva: „Sunt decenii în care nu se întâmplă nimic și sunt săptămâni în care se întâmplă decenii”. Lumea postpandemică va fi, din multe puncte de vedere, o versiune accelerată a lumii pe care o știm.”
Presupun că, până în punctul ăsta, ați discutat și răsdiscutat cu toții pe tema: ce facem când se termină cu măștile și distanțarea socială. Exact asta e și clipul ăsta, o discuție despre ce urmează.
Voi vorbi despre viitorul nostru, adică despre ceva imposibil de înțeles în totalitate. Sfatul meu e să luați nițică distanță și să vă pregătiți să priviți cele ce urmează ca pe un exercițiu de imaginație. Pe de o parte, Fareed Zakaria, autorul cărții „10 lecții pentru o lume postpandemică” e un absolvent de Yale cu doctorat în științe politice obținut la Harvard. Pe de altă parte, omul nu e Nostradamus și mai și începe cartea cu un citat din Lenin. Citat e bun rău în timp ce Lenin e rău rău. E un criminal și mie unul mi se pare ciudat să citez criminali. Cine știe, poate la americani se vede altfel treaba asta. Să nu judecăm omul pornind de la introducere, nu?
Una peste alta, hai să vedem și noi ce ne-a-nvățat covidul și cum ar putea arăta lumea postpandemică:

Fareed Zakaria: 10 lecții pentru o lume postpandemică
Cărturești 35 lei
Libris 33 lei

Clipuri menționate:

1. 1918 – Cea mai mare pandemie recentă

2. Moartea Neagră, ciuma secolului XIV

Susține conținutul:
ZaiaShop:
Instagram:
Facebook:
Mail: horia.sarghi@gmail.com

Aparatură Folosită:
Cameră:
Obiectiv 1:
Obiectiv 2:Anunt Bucuresti – site de anunturi, oferte, vanzari, inchirieri, locuri de munca Bucuresti