Idei gresite ale romanilor despre Rusia

Idei gresite ale romanilor despre Rusia

Idei gresite ale romanilor despre RusiaBalustrade Inox – Real Inox produce si monteaza balustrade inox in Bucuresti, Ilfov, Prahova, Buzau si Dambovita. Calitate inox ITALIA, transport si masuratori gratuite. Telefon/WhatsApp 0732 533 212
Vă rugăm să dați like și share. Vă mulțumim.
Facebook:
Google+:

Am revenit cu un videoclip din seria noastră dedicată evenimentelor politice din jurul țării noastre si astăzi am vrea să discutăm despre cateva mituri pe care le auzim foarte des în presa română legate de Federația Rusă
Ați auzit, desigur, multe lucuri despre Rusia. Multe sunt adevărate, cum ar fi cele legate de situația economică, dar majoritatea romanilor se bazeaza pe stereotipuri si prejudecati cand vorbesc despre aceasta.
Totuși, o mare parte dintre știrile alarmiste despre Rusia sunt…alarme false…fake news si noi suntem aici să vă arătam care sunt cele mai importante:
Prima stire falsa, pe care o vedem propagată cu insistență in mass media romaneasca, este agresivitatea Rusiei…imperialismul ei, dorința nețărmuită de acaparare de noi teritorii.
Binențeles, având în vedere că România este centrul Pământului și are drumuri energetice subterane către piramide, vizează țara noastră…Suntem un pic ironici, dar ați înteles ideea. Hai sa o luăm pe rând:
Rusia a fost condamnată aproape unanim pentru acțiunile militare din ultimii 10 ani, începând cu intervenția în Georgia, continuând cu alipirea Crimeii și terminând, recent, cu incidentele navale din Marea de Azov.
Varianta rusă a poveștii este, la noi în România, total ignorată. Să fie Rusia atât de interesată de sfărâmarea ordinii internaționale apărută după finalul celui de al doilea război mondial? noi credem că nu.
în legătură cu intervenția Rusiei în Georgia, în anul 2008, aceasta a a fost provocată de puterea Georgiana care dorea să intervină în în enclavele rusești Abhazia și Ossetia.
Bineînțeles că Rusia a fost condamnată pe scena internațională dar trebuie să afirmăm că intervenția ei a fost destul de limitată și foarte rapidă, Rusia obținând o victorie categorică.
Problema ucraineană este un pic mai complicată, să pornim de la faptul că președintele ucrainean ianukovici a fost ales corect reprezentand puterea legitimă în acest stat.
Evenimentele așa numitului „maidan” au dus la înlăturarea președintelui ales legitim cu un nou regim Pro occidental.
Acesta sub președintele Poroshenko a început să ia măsuri împotriva populației rusofone din estul Ucrainei, care, evident că a fost nemulțumită.
A urmat apoi un război civil în estul Ucrainei, care încă nu s-a terminat. Dar evenimentul central al acestui conflict a fost anexarea peninsulei Crimeea, în primăvara anului 2014.
Am zis anexare? Pentru Rusia termenul este „unire”, pentru că, în ciuda „omuleților verzi” pe care i-a trimis, în Crimeea s-a organizat un referendum câștigat categoric de populația rusofonă care dorea să se unească.
II. O altă poveste adesea auzită în România este legata de economia rusă care e lovită puternic de sancțiuni.. bineinteles ca si aceasta afirmatie trebuie privită cu circumspecție.
Desigur, sancțiunile au unele efecte, dar economia Rusiei nu era cea mai performantă nici înainte de sancțiunile impuse, pentru prima dată după evenimentele din Crimeea.
În 2018 am avut ultimul val de sancțiuni, după presupusa încercare de asasinare a unui fost spion rus în Anglia. Cu toate acestea, datele arată că, structural, economia Rusiei a rămas destul de stabilă.
Rezervele în dolari s-au păstrat la 458 de miliarde de dolari, față de 513, cât erau înainte de criza ucrainiană, șomajul a ajuns la cea mai mică cifră de după epoca sovietică: 4.8%, iar inflația a scăzut și ea la 2.3%.
Efectul principal al sancțiunilor a fost scăderea valorii rublei, la fel ca și criza de supraproducție a gazelor și petrolului,cu care se confruntă întreg globul, nu doar Rusia.
Cu toate acestea, pentru economia rusă sancțiunile au avut și efecte pozitive, oricât de șocant ar părea. Companiile din energie, care vând produsele în dolari și investesc în ruble, au obținut profituri mai mari,
iar măsurile de blocare a importurilor de produse agricole din Vest, ca răspuns la sancțiuni, au făcut ca Rusia să redevină un exportator de prim rang în agricultură.
III. Am păstrat pentru final un punct interesant și care poate fi rezumat astfel: o sa vă enervați, vi se va părea ciudat, dar adevărul este că, în ciuda a ceea ce credeți și citiți în presă, lui PUTIN ȘI RUȘILOR, ÎN GENERAL, NU LE PASĂ DE ROMÂNIA APROAPE DELOC!Balustrade Inox – Real Inox produce si monteaza balustrade inox in Bucuresti, Ilfov, Prahova, Buzau si Dambovita. Calitate inox ITALIA, transport si masuratori gratuite. Telefon/WhatsApp 0732 533 212