ActiveNews
ActiveNews

ActiveNews

ActiveNews este un site de informații și știri necenzurate, analize și opinii conservatoare, dedicat apărării vieții, familiei, credinței și culturii naționale.

Sistemul național de sănătate din Marea Britanie (NHS) a recunoscut că permite accesul forțelor de ordine la datele de recunoaștere facială din aplicația NHS, utilizată de Pașaportul de Vaccinare britanic.
Los Angeles a anunțat miercuri că va solicita dovada vaccinării în baruri, cluburi de noapte, berării, saloane și alte afaceri conexe
Fosta iubită a modelului Kris Smith a fost diagnosticată cu o afecțiune cardiacă rară după ce a primit vaccinul Pfizer, dar îi îndeamnă în continuare pe australieni să se vaccineze.
Mai multe ONG -uri și sindicate solicită comisiilor Senatului și Guvernului participarea la dezbateri cu privire la proiectul de lege/proiectul de OUG privind așa-zisul ”certificat verde”.
Certificatul verde se impune în localitățile care au depășit incidența COVID de 3 la mie. Decizia a fost luată de Comitetul Național pentru Situații de Urgență, astăzi, 16 septembrie.
Înaltpreasfințitul Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, a împlinit ieri, 15 septembrie, 30 de ani de la arhierie. Mai exact, pe 15 septembrie 1991, IPS Teofan era hirotonit arhiereu și, astfel, devenea membru al Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române
Klaus Iohannis îi era dator contelui Samuel de Brukenthal, cu o statuie la Sibiu. Totul este o afacere săsească. Întreaga avere a lui Brukenthal a ajuns pe mâna FDGR-ului și a Bisericii Evanghelice, în vremea mandatului de primar al lui Iohannis. La limita sau prin interpretarea abuzivă a legii.
De parcă nu ar fi fost de ajuns participarea pseudo-președintelui Klaus Iohannis la dezvelirea statuii lui Samuel von Brukenthal –guvernatorul Transilvaniei în anii în care a fost reprimată răscoala lui Horia, Cloșca și Crișan
Încă un semn de dispreț al președintelui Klaus Iohannis la adresa poporului român: dezvelirea unei statui uriașe în centrul Sibiului a baronului Samuel von Brukenthal, guvernatorul Transilvaniei în anul 1784, cînd a fost înăbușită în sînge Răscoala lui Horea, Cloșca și Crișan!
Primăria Sibiu INTERZICE folosirea sonorizării în cadrul protestelor! Cu alte cuvinte nu avem voie la protestul de sâmbătă să vorbim la microfon! Asta mi s-a transmis de către comisia de avizare din cadrul primăriei.
„Scrieți, într-o carte, mărturisirea credinței voastre și vom scrie și noi mărturisirea noastră. Amândouă scrierile să le pecetluim și să le punem în racla cu preacinstitele moaște ale Marii Mucenițe Eufimia. Apoi, să ne rugăm, cu post, lui Dumnezeu, ca prin ea să ne descopere credința cea dreaptă”.
La 16 septembrie 1437, în timpul desfășurării Răscoalei de la Bobâlna, era semnată la Căpâlna „Înțelegerea frățească” (fraternio unio) dintre stările privilegiate ale Transilvaniei. Românii erau considerați în Transilvania, conform cu prevederile înscrise în act, o națiune "tolerată"
Avem deosebita plăcere de a anunța că vineri, 17 septembrie, ora 13,00, la Muzeul de Artă din Bacău va avea loc deschiderea expoziției „I-auzi corbii” semnată Ovidiu Ungureanu. Expoziția, curatoriată de Maria Pașc, reunește un fond de 20 de fotografii dedicate celebrării personalității poetului George Bacovia
Cea de-a V-a ediție a Zilei Bunicilor, un proiect al Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu”, a parohiei ortodoxe române „Sf. Grigorie Teologul” din Schiedam/Rotterdam, Țările de Jos, a avut loc la 12 septembrie 2021, în biserica parohiei, după săvârșirea Sfintei Liturghii de către pr. Ioan Dură
Într-o opinie publicată pe site-ul publicației canadiene National Post, Alanna Golden, medic primar și oncolog generalist în Toronto, Gil Nimni, medic de urgență în York Region, Sandra Rao, medic de urgență în Toronto, și Neil Rau, specialist în boli infecțioase și microbiolog medical

ActiveNews.ro s-a înființat, ca proiect jurnalistic informal, pe 6 octombrie 2013, de ziua lui Petre Țuțea.

Este o voce independentă, a cărei misiune este de a informa și de a ține trează conștiința celor care ne accesează siteul.

Susține libertatea de expresie, de adunare și dreptul fiecăruia de a se face auzit. Ofera o voce celor care nu sunt luați în seamă.

Nu avem sprijin de la moguli, corporații media sau politicieni. Respingem orice ingerință a politicului, indiferent de ideologie, în activitatea jurnalistică.

Suntem o echipă cu experiență în jurnalism, care este conectată la realitatea românească și cea globală. Ținem cont de specificul locului, dar sesizăm și nuanțele lumii în care trăim.

Responsabilitatea juridică în cazul  articolelor de opinie redactate de editorialiștii invitați aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat pe site.

Ne spunem cuvântul, liber, sub semnul marelui nostru înaintaș, ziaristul Mihai Eminescu, definit de Petre Țuțea drept Românul Absolut.