Cristian Drosu

Cristian Drosu, CEO Physioboost: Abordare Inovatoare în Tratamentul Protruziei Discale

PROTRUZIE DISCALA: CAUZE, MANIFESTARI, TRATAMENT

În lumea modernă, unde stilul de viață sedentar și orele îndelungate petrecute în fața ecranelor au devenit norma, afecțiunile coloanei vertebrale sunt din ce în ce mai frecvente. Una dintre aceste afecțiuni, adesea întâlnită, este protruzia discală. Cristian Drosu, CEO-ul Physioboost, ne oferă o perspectivă aprofundată asupra acestei probleme de sănătate, subliniind importanța prevenției și a tratamentelor eficiente.

Ce este Protruzia Discală?

Protruzia discală se referă la o afecțiune în care un disc intervertebral – structura care acționează ca un amortizor între vertebre – este deteriorat și începe să iasă din alinierea normală. Aceasta nu trebuie confundată cu o hernie de disc, care este o condiție mai gravă și implică ruperea inelului fibros al discului.

Cauze Comune

Principalele cauze ale protruziei discale includ degenerarea discului datorată îmbătrânirii, leziunile cauzate de ridicarea greutăților în mod incorect, postura proastă pe termen lung și lipsa activității fizice. Cristian Drosu subliniază că stilul de viață sedentar este un factor major de risc, având în vedere că acesta contribuie la slăbirea musculaturii sprijinind coloana vertebrală.

Manifestări și Simptome

Simptomele protruziei discale variază în funcție de localizarea și severitatea afecțiunii. Cele mai comune manifestări includ durerea și rigiditatea în zona afectată, durere care radiază către brațe sau picioare, și în cazuri severe, pierderea controlului asupra mișcărilor intestinale sau vezicale, ceea ce necesită atenție medicală imediată.

Abordări în Tratament

Tratamentul protruziei discale se concentrează pe ameliorarea durerii și prevenirea agravării condiției. Cristian Drosu, prin experiența sa la Physioboost, recomandă o combinație de terapii fizice, exerciții de întărire și flexibilitate, și, în cazuri mai severe, intervenții medicale precum injecțiile epidurale sau chiar chirurgia.

Rolul Fizioterapiei

Fizioterapia joacă un rol crucial în gestionarea protruziei discale. Prin exerciții personalizate, pacienții își pot îmbunătăți postura, flexibilitatea și forța musculară, ceea ce contribuie la reducerea presiunii pe discurile intervertebrale. De asemenea, terapia manuală și tehnicile de relaxare musculară pot ajuta la ameliorarea durerii și la îmbunătățirea mobilității.

Prevenția: Un Aspect Cheie

Cristian Drosu insistă pe importanța prevenției, subliniind că menținerea unei greutăți sănătoase, exercițiile regulate și adoptarea unei posturi corecte în timpul activităților zilnice sunt esențiale pentru sănătatea coloanei vertebrale. De asemenea, recomandă controale periodice și consultări la primele semne ale disconfortului spinal.

Protruzia discală este o afecțiune serioasă, dar cu abordarea corectă, poate fi gestionată eficient. Cristian Drosu și echipa sa de la Physioboost demonstrează că, printr-o combinație de tratament adecvat, exerciții fizice și o atenție sporită asupra stilului de viață, pacienții pot obține o ameliorare semnificativă a simptomelor și pot îmbunătăți calitatea vieții.

Articol redactat si publicat de www.ekogroup.ro

Eduard Petrescu Previous post Eko Group și CEO Eduard Petrescu vorbesc despre:Transformarea Digitală a Publicității: Eko Group în Avangarda Industriei
Pensiunea Delta Blue Next post Delta Blue, Maliuc – Cazare Delta Dunarii