UPU de la SCJU Brasov, echipamente de ultima generatie! Cea mai recenta achizitie a starnit interesul unui mare numar de operatori economici

[ad_1]

Cea mai recentă achiziţie lansată de administraţia judeţeană pentru Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov, constând în cinci tipuri de echipamente de ultimă generaţie care vor completa dotările deja realizate la UPU, a suscitat interesul unui număr mare de operatori economici.

La termenul-limită pentru depunerea ofertelor, stabilit în data de 23 noiembrie, 11 firme din domeniul medical au transmis documentaţiile de achiziţie.

Concret, Lotul 1 Sistem de transport pneumatic, cu o valoare estimată de 300.000 lei (fără TVA), este disputat între SC Electronic Security Systems SRL şi SC Novomed Internaţional SRL.

Lotul 2 Ecograf, estimat la valoarea de 300.000 lei (fără TVA), a înregistrat cea mai mare concurenţă, fiind depuse oferte de la SC Liamed SRL, SC Global Medical Solutions SRL, Philips România, SC Medist Imaging & P.O.C. SRL, SC Medfarm Trading SRL şi Ultrasonic SRL.

Pentru Lotul 3 Sistem de depozitare inteligentă a medicamentelor, estimat la 401.500 lei (fără TVA), s-au înregistrat două oferte, depuse de SC Kapamed Internaţional SRL şi SC Novomed Internaţional SRL.

Lotul 4 Bronhoscop rigid, cu o valoare estimată de 190.000 lei (fără TVA), are o singură ofertă, cea înregistrată de Karl Storz Endoscopia Romania, în timp ce pentru Lotul 5 Bronhoscop flexibil, cu o valoare estimată la 280.000 lei (fără TVA), s-a înscris firma Tehno Electro Medical Company SRL.

Administrația județeană anunță că toate ofertele au intrat în etapa de evaluare.

Această achiziție se realizează în cadrul proiectului „Dotarea cu echipamente și aparatură medicală performante a UPU din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov”, prin intermediul căruia Consiliul Judeţean Braşov a accesat 6.793.628,72 lei în cadrul Axei prioritare 8 a Programului Operaţional Regional 2014-2020.

În urma desfăşurării procedurilor de achiziţie pentru echipamentele incluse în contractul de finanţare, administraţia judeţeană a realizat o economie de 1.799.174,66 lei care permite acum realizarea acestor achiziţii suplimentare, stabilite pe baza necesităţilor identificate de personalul medical de la UPU.

„Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov dispune în prezent de o infrastructură medicală la cele mai înalte standarde, atât în ceea ce priveşte spaţiile funcţionale, cât şi în privinţa aparaturii de specialitate de care dispune. Cu sumele economisite din finanţarea europeană achiziţionăm trei echipamente foarte importante pentru diagnosticarea pacienţilor şi două sisteme inteligente cu ajutorul cărora vor fi gestionate medicamentele, respectiv probele recoltate din UPU”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Adrian-Ioan Veştea. 

[ad_2]

Previous post Ce tupeu, domnule, cum incalca aia legea! GRATIS la Muzeul de Istorie Casa Altemberger din Sibiu, de 1 Decembrie! Noi de ce nu luam exemplu???
Next post Cand ai dascali asemeni Domnului Trandafir, se-ntampla asa…