Catati catre samanta satului astuia, gustati-o, intelegeti ce minunata mostenire avem! Rost, mestesug, munca si filosofia sa!

[ad_1]

„Arhitectura tradițională specifică localității Trăisteni – comuna Valea Doftanei este reprezentată în cadrul Muzeului Național al Satului „Dimitrie Gusti” din București, alături de cele mai valoroase monumente de arhitectură vernaculară din România.

În cadrul Proiectului „Valori de patrimoniu”, miercuri, 5 octombrie 2022, ne-am deplasat în comuna Valea Doftanei pentru a ne documenta asupra elementelor de arhitectură tradițională care se mai păstrează încă în această localitate, și pentru a identifica cele mai bune măsuri pentru valorificarea și promovarea acestora. Vă invităm să le admirați!

Adresăm cu acest prilej mulțumirile noastre, domnului primar și reprezentanților autorităților locale din comuna Valea Doftanei, pentru sprijinul acordat!”

 Este cee ace notează reprezentanții pe contul de socializare al instituției reprezentanții Centrului Județean pentru Cultură Prahova. Absolut motivat! Absolut trait, asumat. De dragul a ceea ce mai păstrează satul ăsta pitoresc, încă aureolat de miezul tradiției și tezaurului moștenit. De dragul de a adduce în lumina frumosul și rostul satului autentic, care merită respectat și păstrat.

Așadar, priviți aici, în imagini ceva ce cu greu poate fi cuprins în cuvinte… Priviți și luați pasul satului ăstuia și al altora. Cătați către sămânța lui, gustați-o și înțelegeți ce minunată moștenire avem, ce taine și ce lecții ne oferă el, satul profund, satul sieși lume și binecuvântare, satul-rădăcină a civilizației, a educației întru estetic, meșteșug și înțelegere a ceea ce a fost și trebuie să rămână munca și filosofia sa, pentru binele comunității.   

Articolul Catati catre samanta satului astuia, gustati-o, intelegeti ce minunata mostenire avem! Rost, mestesug, munca si filosofia sa! a aparut prima data pe Prahova Business – Despre afaceri. Zi de zi – Primul cotidian online de afaceri din Prahova.

[ad_2]

Source link

Previous post Crosul Tineretului, in Parcul Bucov. Se alearga 6 kilometri
Next post Ce se intampla la Pasajul Doamna Ghica?